World of Tanks
Wsparcie Gracza
Wszystkie artykuły

System anonimizujący: ukrywanie w bitwie nazwy użytkownika i statystyk

Jak włączyć system anonimizujący

  1. Przejdź do zakładki [Ustawienia] > [Ogólny] w dolnej części okna, zaznacz pole [Zanonimizuj swoją nazwę gracza w bitwie].
    • UWAGA: tej opcji nie można włączyć ani wyłączyć w trakcie bitwy.
  2. Po uruchomieniu systemu anonimizującego inni gracze w bitwie będą Cię widzieć pod losowo wygenerowaną nazwą. Jeśli jesteś członkiem klanu, system anonimizujący również to ukryje.

Jak to działa

System anonimizujący działa tylko w trakcie bitwy i ukrywa zarówno nazwę gracza jak i jego statystyki. Gra generuje losową, wiarygodną nazwę użytkownika dla każdej bitwy. Niemniej jednak po bitwie, gdy gracze będą chcieli zobaczyć Twoje statystyki, Twoja nazwa będzie dla nich widoczna.

Aby zobaczyć nazwę, pod którą widzą Cię inni gracze w bitwie, najedź na ikonę „System anonimizacji włączony” zaraz obok Twojej nazwy na liście drużyny.

System anonimizujący nie pomaga uniknąć kar. Serwer gry oraz Wsparcie gracza mogą śledzić wszystkie konta.

System anonimizujący działa w:

  • Bitwach losowych (standardowej, natarciu, spotkaniowej i wielkiej bitwie)
  • Linii frontu
  • Bitwach rankingowych
  • PvE
  • Trybach PvP
  • Niektórych sezonowych trybach i wydarzeniach

System anonimizujący NIE działa w:

  • Bitwach treningowych
  • Bitwach o Twierdzę (potyczka i natarcie)
  • Bitwach na mapie globalnej
  • Unitarce
  • Turniejach
  • W statystykach po bitwie. Jeśli gracz użył systemu anonimizującego, możesz poznać jego prawdziwą nazwę, klikając nazwę interesującego Ciebie gracza, by wyświetlić jego prawdziwą nazwę.

System anonimizujący i plutony

System anonimizujący działa zarówno w statycznych jak i dynamicznych plutonach. Niemniej jednak Ty i członkowie Twojego plutonu nadal będziecie widzieli swoje prawdziwe nazwy, a losowe nazwy będą wyświetlane dla członków Waszej drużyny i przeciwników.

Powiązane artykuły